Sakupljanje
otpadnih ulja

Infrastruktura širom sveta
i uvek na licu mesta

Kada se radi o mineralnim i sintetskim otpadnim uljima jedina mogućnost da se ispune principi cirkularne ekonomije i održivog razvoja jeste RE-RAFINACIJA OTPADNOG ULJA. Re-rafinacija je savremeni tehnološki postupak recikliranja otpadnog ulja kojim se otpadno ulje prerađuje/reciklira radi dobijanja visokokvalitetnog baznog ulja koje se ponovo koristi za proizvodnju svežih maziva.

U Srbiji se godišnje sakupi oko 9% raspoloživih količina otpadnih mineralnih i sintetskih ulja (2019). U zemljama Evropske Unije ta količina se kreće oko 75%. Ovaj podatak je zastrašujući, poražavajući i neprihvatljiv. Imajući u vidu da je otpadno ulje izuzetno štetno za zdravlje i prirodno okruženje, otrovno i kancerogeno jasno je da je hitno potrebno naći rešenje za uspostavljanje trajnog i održivog Sistema upravljanja otpadnim uljima u skladu sa održivim razvojem i cirkularnom ekonomijom koje AVISTA OIL primenjuje u svakom segment svog poslovanja, svuda u svetu.

AVISTA OIL je tu da sakupi sve raspoložive količine otpadnih ulja i izveze ih radi re-rafinacije u neku od svojih rafinerija u skladu sa principima Cirkularne Ekonomije.

Naša vozila za sakupljenje su uvek u blizini.

Zakažite termin za preuzimanje sada .

Naruči sakupljanje